ADANA / SARIÇAM - Sarıçam Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçe

Okulumuz Adana ili, Sarıçam ilçesi, Yavuz Sultan Selim mahallesindedir. Adana-Kozan yolu üzerinde olup yola uzaklığı yaklaşık 1 km 'dir. Yavuz Sultan Selim Mahallesi, yeni kurulan bir mahalle olup Adana'nın çevre ilçelerinden (Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) göç eden ailelerin oluşturduğu bir yerleşimdir. Okulumuza ulaşım imkânı özel vasıtalarla, 110-112-158 numaralı belediye otobüsleri veya Buruk Mezarlığına giden toplu taşıma araçları ile kolaylıkla sağlanmaktadır.

Okulumuz bir tepe üzerine kurulmuştur. Çevresinde yapılaşmalar halen devam etmektedir. Okulumuz ihata duvarı ile çevrilmiştir. Sarıçam Anadolu İmam Hatip Lisesi bodrum katı ve zemin kat ile toplam 5 katlıdır. Okulumuzda laboratuarlar, sosyal etkinlik alanları, spor alanları bulunmaktadır.

Okulumuzun belli bir kısmı  yeni kurulan Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ayrılmıştır. Ancak 2013/2014 öğretim yılı başlarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulumuzdan ayrılmıştır. Okulumuzun yakınlarında Hüseyin Avni Coş İlkokulu, Hacı Özcan Sinağ Ortaokulu, Beyceli Anadolu Lisesi, Sevgi Anaokulu ve Sofulu 3 Nolu Sağlık Ocağı bulunmaktadır. Sarıçam İlçe Müftülüğü ve Asım Savaş Spor Salonu okulumuza çok yakındır.

Okulumuz, 12.02.2008  tarihinde, 2007-2008 öğretim yılının ikinci döneminde Sofulu Lisesi adıyla eğitim öğretime açılmıştır. 2012/2013 öğretim yılında okulumuz dönüşüme uğrayarak Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştur. Anadolu İmam Hatip ve düz İmam Hatip olmak üzere iki kategoride öğrenci kaydı yapılmıştır. Bu arada Sofulu Lisesine yeni kayıt alınmamış, ancak var olan öğrenciler eğitimlerine devam etmiştir. 2017-2018 öğretim dönemi itibariyle okulumuza Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak sadece erkek öğrenci kaydı alınmaktadır. Ancak 2020-2021 öğretim yılından itibaren yeniden kız öğrenci alınmaya başlanmıştır.

Okulumuzun adı Ağustos 2021 tarihi itibariyle Sarıçam Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştur.

Yayın: 04.07.2013 - Güncelleme: 21.10.2021 09:58 - Görüntülenme: 3405